Juli 2019

19 juli 2019
Louis Hensgens

Geachte mevrouw, meneer,

Nu, terwijl het niet meer zo heel warm is en wij niet meer naar het voetballen “moeten” kijken, is het toch belangrijk dat u iets van onze stichtingen hoort!

Bij onze stichting Samen Delen regio Parkstad, die, zoals u weet, speciaal opgericht is om mensen uit onze regio te helpen, is het zoals altijd heel druk.

Wekelijks komen er cliënten zonder afspraak kleding uitkiezen en cliënten op afspraak, goederen uitzoeken.

Hier moet ik toch ook een keertje schrijven dat onze mannelijke vrijwilligers alle uitgekozen goederen in onze “blauwe engel” laden en naar de cliënten thuis brengen. Aangezien onze mensen NIET naar binnen mogen wordt alles naast de wagen gelost.

De tweeledige functie van stichting Samen Delen is, onze medemens in het buitenland die het slechter heeft getroffen dan wij, te ondersteunen. De andere kant is, dat de prima goederen die “onze mensen” niet willen, nog een tweede leven krijgen.

Het zou toch verschrikkelijk zijn om nog prima goederen te vernietigen terwijl wij er nog heel veel mensen blij mee kunnen maken.

Dit jaar zijn er al 5 vrachten verstuurd naar Polen en Litouwen.

Zaterdag 29 juni, vanwege de hitte begonnen we om 07.00 uur, vulden 20 vrijwilligers samen een vrachtwagen met als eindbestemming Strzelce in Polen.

Zo ziet u maar weer: het bestaat gewoon nog!

Ik ben trots voorzitter te zijn van ’n stichting, waar zo veel enthousiaste vrijwilligers wekelijks of maandelijks de handen uit de mouwen steken. Wij wensen u allen een fijne zomer toe!

Met vriendelijke groet, namens het bestuur,

Anny Palmen – Boels

Voorzitter