Oktober 2018

19 oktober 2018
Louis Hensgens

Geachte sympathisant,

Na een korte zomerpauze zijn al onze vrijwilligers weer aan de slag gegaan en wil ik u graag iets over ons wel en wee vertellen. Ofschoon we allemaal nog van het mooie hebben kunnen genieten is de herfst toch echt begonnen en zijn wij als stichting druk in de weer om nog zoveel mogelijk cliënten in deze laatste maanden van 2018 te voorzien van goederen en om de laatste transporten van dit jaar naar bv Polen te regelen.

De dames van de kledingboetiek hebben dit jaar al honderden volwassenen en kinderen aan kleding geholpen. Meestal zoeken de moeders voor de kinderen kleding uit. Ze mogen per kind zelf een pakket kiezen, zodat de kids de hele week leuk gekleed naar school kunnen gaan.

Samen Delen regio Parkstad heeft dankzij u allen al heel veel mensen kunnen helpen met mooie meubels en andere prima goederen die nog tijden gebruikt kunnen worden.

Gelukkig krijgen wij heel veel goede materialen aangeboden. Vaak worden ze gebracht, soms gaan onze mensen meubels ophalen. Helaas hebben wij een probleem: ruimte! Dit door het wegvallen van 2 grote depots! Regelmatig moeten wij daarom tegen u of tegen anderen zeggen dat wij de mooie meubels niet kunnen ophalen omdat we geen ruimte hebben om ze tijdelijk neer te zetten.

Uiteraard willen wij de cliënten die wekelijks meubels komen uitzoeken, uit een zo groot mogelijk aanbod laten kiezen. Soms willen mensen moderne spullen, soms kiezen ze voor klassieke meubels. Aangezien wij gelukkig heel veel meubels krijgen, voelen wij ons natuurlijk verplicht, om de goederen die de mensen uit Parkstad niet kiezen, een goede bestemming te geven en zeker niet te vernietigen!

Onze in de loop van tientallen jaren opgebouwde relaties in o.a. Polen kunnen wij dan ook bijna maandelijks een 100 kuub vrachtwagen vol met prachtige goederen sturen. In de regio’s waar wij de goederen laten brengen, heerst helaas nog veel armoede. 7 vrachten zijn er dit jaar naar verschillende gebieden gegaan. Dit jaar sturen wij nog 2 vrachten.

Één vracht Op 27 oktober en een vracht 8 december a.s.

Bij de vracht van 27 oktober gaan dit jaar ook weer 600 cadeaudozen voor vrouwen mee. Allemaal gevuld met leuke kleine hebbedingetjes, die wij allemaal van u allen krijgen!

Graag willen wij ook weer zoals in andere jaren kerstpakketten sturen.

Doet u weer mee? Dat zou geweldig zijn!

Mocht u wel een pakket willen maken, maar dit liever aan een gezin in Parkstad gunt, dan kan dat natuurlijk ook. Dit graag duidelijk aangeven aan onze vrijwilligers, zodat wij uw wens uiteraard kunnen respecteren.

Indien u meer info nodig heeft, dan kunnen onze vrijwilligers in de diverse depots u hierover alles vertellen. Uiteraard kunt u ook onze werktelefoon bellen 06 – 53487166.

Met vriendelijke groet,

Anny Palmen – Boels

06 – 44191923