Oktober 2023

19 oktober 2023
Louis Hensgens

Kerkrade, oktober 2023

Geachte mevrouw, meneer,

U heeft best een tijdje weinig of niets van onze stichting gehoord, maar dat wil niet zeggen dat wij niet in de luwte enorm hard hebben gewerkt en nog steeds werken.
Wel zijn er een aantal serieuze veranderingen binnen onze organisatie doorgevoerd.
Voor het eerst heeft ook onze stichting het probleem van (te) weinig vrijwilligers. Hierdoor hebben wij moeten besluiten om onze depots in Landgraaf en Brunssum te sluiten.
De vrijwilligers uit beide depots werken nu in ons depot aan de Burettestraat in Heerlen. Het was natuurlijk voor ons allemaal even wennen, maar nu vindt iedereen het heel fijn.
Ook voor u als trouwe “brengers” van goederen was het natuurlijk wennen, maar gelukkig zien wij heel veel bekende gezichten terug in Heerlen.
Wij zijn u hiervoor zeer erkentelijk!
Want zoals ik al sinds jaar en dag schrijf: zonder u kunnen wij helemaal niets!

U weet dat onze coördinator Heidi Miklos na 15 jaar vrijwilligster te zijn, waarvan de laatste 5 jaar als coördinator, besloot een andere uitdaging aan te gaan.
Gelukkig hebben wij nu een prima opvolgster, waar we heel blij mee zijn!
Haar naam is Sandra Jasker.

U kent het systeem van Samen Delen. Dankzij u allen krijgen wij enorm veel mooie goederen, waaruit mensen uit Parkstad, die een verwijzing hebben van de gemeente of een maatschappelijke organisatie, kunnen uitzoeken. Doordat wij heel veel keuze hebben, hebben we uiteraard ook te veel goederen.
Dus sturen wij nog steeds vrachten naar diverse plaatsen in Polen en Litouwen. Helaas is dit daar ook nog steeds heel hard nodig.
Een belangrijke bijkomstigheid is daarbij, dat hierdoor nog prima te gebruiken goederen niet in de versnipperaar verdwijnen!
Ook sturen wij nog steeds de kerstpakketten, die vaak door u worden gemaakt voor families in Polen mee met ons laatste transport van dit jaar. Mocht u dit ook dit jaar overwegen, zouden wij de pakketten graag voor 1 december in de Burettestraat in Heerlen ontvangen. Wij kunnen uiteraard deze bij u ophalen als het brengen voor u een probleem is.

Met vriendelijke groet,
Anny Palmen – Boels