Stichting Samen Delen

 

Wie zijn wij?

Wij zijn een non-profit organisatie die al meer dan 20 jaar bestaat en die goederen inzamelt die met respect aan een ander gegeven kunnen worden. Wij geven deze gratis weg aan mensen die aan de verkeerde kant van het geluk staan.

Wij krijgen als stichting heel veel goederen aangeboden, die nog in uitstekende staat zijn. Soms worden deze gebracht, soms halen wij deze met eigen transport op. Omdat bijna iedereen weet dat wij de goederen weggeven en niet verkopen, krijgen wij heel veel mooie spullen.

Mensen uit Parkstad komen wekelijks goederen uitzoeken in ons depot in de Burettestraat 1, in Heerlen. Uiteraard in redelijkheid en uit de spullen die wij op dat moment in ons depot hebben. Altijd op afspraak en altijd met een verwijzing van een officiële maatschappelijke instantie. Wij werken samen met professionele instellingen en andere maatschappelijke organisaties in Parkstad.

Wij krijgen zoveel  mooie goederen dat wij in staat zijn om bijna maandelijks een transport met goederen naar Oost Europa te sturen.
Deze transporten naar het buitenland gaan o.a. naar bejaardenhuizen, verzorgingshuizen, psychiatrische instellingen, ziekenhuizen, scholen, kleine kindertehuizen, instellingen voor volwassenen en kinderen met een beperking. Ook worden veel gezinnen geholpen.

De sociale voorzieningen in Oost Europa zijn helaas nog steeds erg slecht en lijden veel mensen bittere armoede.

Een bijkomende, niet onbelangrijke factor is dat al deze prima goederen een tweede leven krijgen en dus bevordert dit de duurzaamheid en is het goed voor ons milieu!