Wie zijn wij?

Wij zijn een non-profit organisatie die nog in prima staat zijnde goederen inzamelt en deze gratis weggeeft aan mensen die aan de verkeerde kant van het geluk staan.

Wij zijn als stichting in een situatie dat wij heel veel goederen die nog in uitstekende staat zijn, aangeboden krijgen. Soms worden deze gebracht, soms halen wij deze met eigen transport op.

Daarna komen mensen uit onze regio goederen uitzoeken in ons depot in de Burettestraat 1, in Heerlen. Uiteraard in redelijkheid en uit de spullen die wij op dat moment in ons depot hebben. Wekelijks komt een aantal personen goederen in ons depot uitzoeken. Altijd op afspraak en altijd met een verwijzing van een officiële instantie. Wij werken samen met professionele instellingen en andere maatschappelijke organisaties in een groot gedeelte van Parkstad.

Onze stichting bestaat al meer dan 20 jaar.
Doordat bijna iedereen weet dat de goederen die de mensen ons aanbieden niet verkocht worden, maar door ons worden weg gegeven, krijgen wij heel veel mooie goederen.

Zelfs zoveel mooie goederen dat wij in staat zijn om maandelijks een transport met goederen naar Oost Europa te sturen.
Deze transporten naar het buitenland gaan o.a. naar bejaardenhuizen, verzorgingshuizen, psychiatrische instellingen, ziekenhuizen, scholen, kleine kindertehuizen, instellingen voor volwassenen en kinderen met een beperking.
Daarnaast worden er ook veel gezinnen geholpen.
De sociale voorzieningen in Oost Europa zijn steeds slecht.
Helaas lijden er nog veel mensen bittere armoede.

Een bijkomende niet onbelangrijke factor is dat al deze prima goederen een tweede leven krijgen en dus bevordert dit de duurzaamheid en is het goed voor ons milieu!